media

Schippersfamilies

Zaterdag 25 mei Volgende uitgave: 04 juni

Blue Road op de koffie…bij Robin Vermeeren [Voortouw]             

In de rubriek Voortouw belichten we elke Binnenvaartkrant een licentiehouder van het Blue Road-beeldmerk. Deze editie: Robin Vermeeren, schipper-ondernemer van het ms Estero.

Het ms Estero (bouwjaar 1963) is 56 meter lang en laadt 600 ton. Een kempenaar. Robin Vermeeren (27) en zijn vrouw Annemarie varen er op met hun kinderen van 2 en 4. “Toen ik 19 was, heb ik deze kempenaar gekocht. De meesten kozen in die tijd voor een groter schip, maar we kunnen hier een goede boterham mee verdienen en ik zie steeds meer jongeren ook kleinere schepen kopen. De pret is er echt niet minder om!”

U bent 2 jaar geleden sponsor van het BVB geworden. Wat bracht u op dat idee?
Het is super wat die mensen voor de binnenvaart doen. Persoonlijk reclame maken voor de binnenvaart zet geen zoden aan de dijk; daarom is het zo goed dat het BVB dat voor de hele branche doet. Ik hoor wel mensen zeggen dat ze alleen voor de grote schepen werken, maar daar klopt niets van. Kijk maar naar de Flexfleet-campagne voor de kleine schepen!

 
Robin Vermeeren. (foto privébezit)

U bent licentiehouder van het Blue Road-beeldmerk. Wat vindt u van ‘the Blue Road’?
Ik vind het een mooi logo en het is in het Engels, dat is hot! Het werkt ook goed. Je ziet het overal, op vlaggen, spandoeken op de den, op briefpapier. Ik zelf heb het ook op mijn facturen laten drukken, evenals trouwens het embleem voor de Flexfleet.

Hoe staat het met het imago van de binnenvaart?
Het gaat echt al veel beter. Je ziet dat veel mensen erin geïnteresseerd zijn. Als het mooi weer is, zijn er honderden bij de sluizen die even een praatje willen maken. Er is steeds meer begrip voor. Maar het is natuurlijk moeilijk te zeggen wat het voor effect heeft op het ladingaanbod. Als verladers over moeten stappen vinden ze vrachtauto’s toch makkelijker en schepen nog altijd een beetje eng. Maar er zijn nu een paar grote merken over de streep getrokken. Eens kijken of anderen zullen volgen.

Zijn schippers klantvriendelijk?
Schippers zijn altijd strikt op tijd, houden zich aan de afspraken. Alleen zouden sommigen in de communicatie met de klanten nog wel wat kunnen verbeteren.


  Robin Vermeeren behoort tot stamboom 2-Rijsbergen

terug volgende

Startpagina: thuis