media

Yinte is 8.000ste inwoner na jaar vol adoptiezorgen

 

14/05/'08 Gingelom heeft voor het eerst in zijn bestaan de kaap van 8.000 inwoners bereikt. Het Chinees adoptiekindje Yinte Roebben mag zich de 8.000ste Gingelomse noemen en kreeg hiervoor - na amper een week in België - de nodige aandacht vanwege het gemeentebestuur.

Na een drie jaar durende procedure kon Yinte vorige week door adoptieouders Dirk Roebben en Dominique Van Meer en stiefzusje Jade uit Mielen-Boven-Aalst opgehaald worden in een Chinees weeshuis. Stiefzus Jade (4) werd enkele jaren geleden ook uit China geadopteerd.

“Yinte is één jaar oud en kwam in het weeshuis terecht nadat ze te vondeling werd gelegd”, vertellen beide ouders. “De hele trip is prima verlopen: enkele uren na onze aankomst kregen we Yinte al in handen, en het klikte meteen. We zijn dan nog drie weken gebleven om aan elkaar te wennen en de nodige documenten te regelen.”

“Ik had nooit gedacht dat iemand uit China onze 8.000ste inwoonster zou worden”, zei burgemeester Moyaerts, die Yinte een kinderstoel met gedenkplaatje en teddybeer als geschenk aanbood.
“Het aantal inwoners is een dynamisch gegeven dat erg snel kan wisselen”, vertelt gemeentesecretaris Marcel Houbey. “Drie weken geleden telden we nog maar 7.963 inwoners.” Na de fusie van 1977 telde Gingelom 7.513 inwoners. Dat cijfer daalde tot 7.260 in de jaren ‘82-’83 en steeg opnieuw de voorbije jaren.

“Gingelom heeft een verouderde bevolking maar de voorbije jaren hebben veel jonge mensen zich hier gevestigd omwille van de goedkopere huizen, de nabijheid van de E40 en ons onderwijsaanbod”, vertelt burgemeester Moyaerts.

Erwin REYSKENS
terug volgende

Startpagina: Thuis