Familiewapens

Familiewapens (Heraldiek)

Wapen van Jan van Meer

Wapen van Willem van Mere, geboren ca. 1170 Mheer. Stamboom 13-Mheer.

Het wapen van Jan van Meer, geboren circa 1603 Valkenburg, overleden circa 1663, zoon van Reinier van Meer en Elizabeth Westenraedt. Vindplaats in de St. Servaaskerk Maastricht. Stamboom 13-Mheer. Foto: Jan A. Vermeer

Zegel van Fred van Meer, Daelenbroek 1734. Wapen in goud zes rode dwarsbalken, kroon van 9 parels, kleur. zwart. Stamboom 13-Mheer.
CBG, aanwezig in het Stadsarchief Sittard-Geleen

Wapen van Reinier van Meer
Stamboom 13-Mheer.

Wapen van de Valkenburgse Reinier van Meer
Stamboom 13-Mheer
Théodore Maur Constantin Charles graaf de Geloes d' Elsloo en Emilie Joséphine barones de MEER d'Osen, geboren 04-09-1824 Osen. Stamboom 13-Mheer. Vindplaats: St. Stephanuskerk te Heel.

 

Door de schepenen van Boxmeer wordt
vanaf het midden van de 14e eeuw een
Bok in het zegel gevoerd.
Stamboom 13-Mheer.
Bron: Wikipedia
Het wapen van Jan I van Mere, ook genaamd Boc voert daar en tegen een staande leeuw omzoomd met verticale balkjes, blijkens een oorkonde uit 1302. Het oude wapen van Sambeek voert in het linker veld de leeuw van het geslacht Boc van Mere. Half-Sambeek behoort destijds voor de helft tot de vrije heerlijkheid Boxmeer en voor de andere helft bij de heren van Kuyc. De gepresenteerde kleuren zijn de originele uit de 14e eeuw. Stamboom 13-Mheer. Bron: Wikepedia Het wapen van de Belgische plaatsen Wortel en Meer, gem. Hoogstraten.
 
(Willem) Wilhelmus van Mere, geboren circa 1290 Mheer?, waarschijnlijk zoon van Jan Boc de Mere. Vindplaats: aan de gevel van kasteel Mheer. Stamboom 13-Mheer. Foto Jan A. Vermeer.
 Het wapen van Michael van Meer, geboren 16-01-1582 Antwerpen, overleden 13-10-1653 Hamburg, zoon van Hans van Meer en Anna (Anneken) nn. Stamboom 5-Michael van Meer.
Het wapen van Dederich van Dript, echtgenoot van Margriet van Meer Stamboom 13-Mheer. Wapen van Allard Merens, geboren 08-02-1771 Hoorn, gehuwd met Maria Jacoba van de Blocquery. Stamboom 46-Merens. Wapen van Dirk Merens, geboren 18-10-1730 Hoorn, gehuwd met Maria Cornelia van Gardingen. Stamboom -46-Merens.

HET FAMILIEWAPEN, DE SYMBOLEN EN DE BETEKENIS DAARVAN.

Het familiewapen bevat 2 kleuren en 5 symbolen, allen geïnspireerd uit het leven, gebaseerd op dat wat ons als mens en als familie drijft.

DE GEBRUIKTE KLEUREN

De kleuren, zijn die kleuren die mij al mijn gehele leven “begeleiden”. De symbolen zijn die symbolen die als metafoor het beste passen van hoe ik in het leven sta, mijn leven vorm geeft en dat wat ik graag aan mijn nazaten en vrouw mee meegeven als steun, richtinggevend, uit liefde levend en zekerheid gevend.

DE GEBRUIKTE SYMBOLEN

Linksboven    -Het door-zienend oog en waarnemend oog
Linksonder    -Het zwaard, teken van kracht, van verdedigen als het nodig is
Rechtsboven -De zilverrug gorilla, teken van oordeel-loze liefde, ruimte geven aan anderen en vanuit
                         kracht aanwezig zijn
Linksonder    -Water, het element wat door de tijden heen zo een belangrijke bindende rol heeft      
                         gehad voor vele taken van de familie Vermeeren en dat nog doet.
Midden          -De Jakobsschelp, bekend van de Jakobsweg (ook bekend als Pieterpad)

 

Wapen van Daniel Josephus Maria Vermeeren, zoon van Daniel Johannes Vermeeren, rijnschipper en Bertha Petronella Klarenaar. Het wapen is eigenhandig ontworpen.  Stamboom 2-Rijsbergen.
Laatste wijziging 03-11-2020    
     

 

Startpagina: thuis